Годишен хороскоп 2022 г. | lichen-horoskop.com
 

Годишен хороскоп 2022

Танцът на планетите – движението им през 2022-ра година.

Определящо и с особена важност астрологично събитие през 2022 г. е „парадът“ на планетите, който ще се случи в средата на годината. Явлението е сравнително рядко и ще окаже влияние както на глобално, така и на индивидуално ниво.

Пет планети от Слънчевата система – Нептун, Сатурн, Юпитер, Марс, Венера и заедно с тях Луната ще се подредят от едната страна на Слънцето в почти права линия (с минимално градусово отклонение една от друга). Повратен момент, в който ще можем да се освободим от всичко, пречещо на растежа ни.

А ето и специфичните особености през месеците от годината.

Слънцето и Венера (ретроградна при това) ще са в съединение на 09.01.2022 г. Подходящ момент за създаване на нови запознанства и разширяване кръга на влияние.

На 12.01 Марс и Нептун ще са в квадратура. Бъдете предпазливи, може да станете жертва на мошеници или дори някой от близките неумишлено да ви подведе.

На 14.01 Меркурий преминава в ретроградна форма на движение.

На 16.01 ще са в съединение Слънцето и Плутон. Моментът е подходящ за уреждане на въпроси, зависещи от волята на хора, намиращи се на по-високо ниво в йерархията.

На 18.01 Лунните възли ще променят разположението на оста си от Близнак-Стрелец ще преминат в Телец-Скорпион. Разположението им там ще се отрази на социалните процеси.

На 18.01 Уран преминава в директно движение.

На 29.01 Венера преминава в директно движение. Сложни въпроси, засягащи любовта ще намерят отговорите си.

На 29.01 ретроградният Меркурий се съединява с Плутон в знака на Козирога. Избягвайте прибързаните решения, продиктувани от емоции.

Февруари

На 04.02 Слънцето се съединява със Сатурн в знака на Водолея. Обмисляйте внимателно перспективните си планове. Дори минимална грешка може да се окаже фатална.

На същата дата Меркурий преминава в директно движение. Успешно ще се развиват търговските сделки.

На 14.02 (знакова дата) Венера и Марс се съединяват в знака на Козирога. Насочете усилията си към изглаждане на сблъсъците от лично естество, към уреждане на романтичните и любовни отношения, които са започнали преди доста време и са в криза. Опитайте се да вземете окончателно решение, относно развитието им.

Март

На 03.03 Венера, Марс и Плутон се съединяват в Козирога. Контролирайте емоциите, но не ограничавайте изявите си.

На 05.03 Слънцето и Юпитер се съединяват в знака на Рибите. Условията са благоприятни за реализация дори на най-смелите ви мечти. Вземете инициативата в свои ръце.

На 13.03 Слънцето се съединява с Нептун в знака на Рибите. На преден план може да излязат проблеми, които се опитвате омаловажите. За да ги преодолеете е необходимо да си дадете сметка за смисъла им и да достигнете хармония със себе си.

На 28.03 Венера се съединява със Сатурн в знака на Водолея. Опитайте се да постигнете хармония между себе си и околните, да си създадете реална оценка за възможностите си. Ще е необходимо и достатъчно условие за осъществяване на замислите ви.

Април

На 05.04 Марс се съединява със Сатурн в знака на Водолея. Убедителен фактор за напредък в проектите, които от доста време са „в мъртва точка“.

На 12.04 Юпитер се съединява с Нептун в знака на Рибите. Намалете темпото. Уточнете детайлите по проектите си, преди да пристъпите към същинската им реализация.

На 18.04 Меркурий се съединява с Уран в знака на Телеца. Не е изключено да получите отдавна чакана информация, благодарение на която да финализирате някой от старите си задачи. С каквото и да се заемете, ще се справите успешно.

На 29.04 Плутон тръгва в ретроградно движение.

На 30.04 в знака на Телеца ще има частично слънчево затъмнение. Синхронизирайте мислите и чувствата си, въздържайте се от изблик на негативни емоции.

Май

На 01.05 Венера и Юпитер се съединяват в знака на Рибите. Взаимодействието на „малкото“ и „голямото“ щастие винаги е благоприятно и стимулира развитието.

На 05.05 Слънцето и Уран се съединяват в знака на Телеца. Погрижете се за близките си.

На 10.05 Меркурий за пореден път преминава в ретроградно движение. Не е препоръчително да се обсъждат нови сделки.

На 15.05 Слънцето е в точна квадратура със Сатурн. Вероятно ще се наложи да отговаряте да допуснатите към момента грешки.

На 16.05 пълнолунието в Скорпион всъщност ще е пълно Лунно затъмнение. Предстоят изненади, които ще ви принудят да промените целите си.

На 21.05 Слънцето се съединява с ретроградния Меркурий в знака Близнаци. Постарайте се да довършите започнатото.

На 29.05 Юпитер и Марс се съединяват в знака на Овена. Напредъкът и приходите ви са в пряка зависимост от проявената инициатива.

Юни

На 03.06 Меркурий отново преминава в директно движение.

На 05.06 Сатурн преминава в ретроградно движение. Може да ви поискат сметка за допуснати преди време нарушения или неизпълнени обещания.

На 11.06 Венера се съединява с Уран в знака на Телеца. Видимо полезни ще са дългосрочните делови връзки.

На 28.06 Нептун променя движението си в ретроградно.

На 29.06 Слънцето е в квадратура с Юпитер. В личен план събитията ще се разминат с очакванията ви. Не са изключени катаклизми, засягащи любовните отношения.

Юли

На 02.07 Меркурий ще е в тригон със Сатурн. Убедително напомняне, че е време да преодолеете вредните си навици.

На 16.07 Меркурий е в съединение със Слънцето в знака на Рака. Ориентирайте се към занимания, насочени към повишаване на знанията и подобряване на уменията ви.

На 18.07 Меркурий е в точна опозиция с Плутон. Грижете се за приходите си, спазвайте правилата.

На 20.07 Слънцето е в опозиция с Плутон. Въздържайте се от първосигнални реакции.

На 28.07 Юпитер започва прехода си към ретроградно движение. Не прекалявайте с разходите.

Август

На 11.08 Слънцето ще е в квадратура с Марс и Уран и в опозиция на Сатурн. Желанието ви да направите нещо ново ще е особено силно. Единственият фактор, който би ви попречил да реализирате замислите си са прекалено силните емоции.

На 14.08 Марс и Плутон са в тригон помежду си и в секстил с Луната и Нептун. Енергетиката ви ще е висока, работохолизмът ще ви обземе почти изцяло. Овладейте порива на трудолюбие, за да не влошите отношенията си с колегите.

На 18.08 Юпитер (в ретроградна фаза) и Венера са в точен тригон. Погрижете се за себе си, посветете се на любимите си занимания и интелектуални развлечения.

На 24.08 Уран преминава в ретроградно движение.

Септември

На 03.09 Меркурий е в опозиция с Юпитер. Анализирайте постиженията и систематизирайте дългосрочните планове. Ще откриете грешки, които все още подлежат на корекции.

На 10.09 Меркурий преминава в ретроградно движение.

На 16.09 Венера и Марс са в квадратура. Бъдете готови за любовни неприятности. Съществува и друга, по-сложна конфигурация с участието на Венера и Уран, която подсказва, че ще постигнете нещо ново с цената на отказ от нещо друго, което вече е изживяло времето си или пък че ще се окажете „на точното място в точния момент“, което ще е свързано с финансови постъпления.

На 26.09 Меркурий (в ретроградно движение) се съединява с Венера и е в опозиция на Нептун, който също е в ретроградно движение. Възприятието ви за действителността ще е доста деформирано и нереално, което би предизвикало погрешни заключения относно случващото се около вас. Те пък от своя страна ще повлияят на поведението и изказванията ви. Не прекалявайте с претенциите спрямо хората от най-близкото ви обкръжение.

Октомври

На 02.10 Меркурий преминава в директно движение.

На 10.10 Плутон преминава в директно движение.

На 16.10 Марс е в тригон със Слънцето и с Венера. Ще разполагате с подходящи условия за изглаждане на противоречията дори с най-отявлените си врагове. Не ги пропускайте.

На 20.10 Слънцето и Венера са в съединение и заедно са в квадратура спрямо Плутон. Общите интереси ще надделеят над личните, но пък това може да предизвика сериозни сблъсъци с членовете на семейството.

На 23.10 Сатурн преминава в директно движение.

На 25.10 предстои Новолуние, съпроводено с частично Слънчево затъмнение. Ще е трудно да се правят каквито и да било планове.

На 30.10 Марс преминава в ретроградно движение.

Ноември

На 08.11 Пълнолунието в Телец е в опозиция със Слънцето в Скорпион и се появява като пълно лунно затъмнение.

На 09.11 Слънцето е в съвпад с Меркурий. Намалете инициативата, ориентирайте се към усвояване на нови знания.

На 11.11 Слънцето е в квадратура със Сатурн. Придържайте се към правилата е се постарайте да погасите задълженията си.

На 21.11 Меркурий и Венера са в съединение. Моментът е подходящ за публични изяви и презентиране на личните ви способности и умения, особено за търсещите работа. Много е вероятно да попаднат на офертата, която напълно ги удовлетворява.

На 24.11 Юпитер преминава в директно движение.

На 29.11 опозиция на Меркурий с Марс, който е в ретроградно движение. Ще сте по-импулсивни от обикновено. Не отстоявайте гледната си точка на всяка цена.

Декември

На 04.12 Нептун преминава в директно движение. Ще се прояснят поредица важни подробности, засягащи дългогодишните връзки.

На 21.12 Юпитер преминава в знака на Овена. Започва нов цикъл.

На 22.12 Слънцето е в квадратура с Юпитер. Съобразявайте желанията с възможностите си. Въздържайте се от прояви на егоцентризъм, опитвайки да разширите сферата си на влияние. Условията за напредък са налични, но ще се случат само с дисциплина и разумен подход.

На 29.12 Меркурий преминава в ретроградно движение и се съединява с Венера. Проблемите, тегнещи над любовните и романтични връзки ще избледнеят и ще се разсеят като пухкав пролетен облак. Много е вероятно да възстановите прекъсната преди време връзка и то с още повече ентусиазъм.

За да видите хороскоп за 2022 година за определена зодия, изберете я от менюто и кликнете "Виж":

Зодия:

избери

...или кликнете на съответния линк отдолу:

Годишен хорскоп 2022 - Овен
Годишен хорскоп 2022 - Телец
Годишен хорскоп 2022 - Близнаци
Годишен хорскоп 2022 - Рак
Годишен хорскоп 2022 - Лъв
Годишен хорскоп 2022 - Дева
Годишен хорскоп 2022 - Везни
Годишен хорскоп 2022 - Скорпион
Годишен хорскоп 2022 - Стрелец
Годишен хорскоп 2022 - Козирог
Годишен хорскоп 2022 - Водолей
Годишен хорскоп 2022 - Риби

Годишен хороскоп 2022